Komentář Richarda Watzke: Tento den před dvěma lety

7. 3. 2021

'Nejde o to, zda máte pravdu, nebo ne, důležité je, kolik peněz vyděláte, když pravdu máte a kolik ztratíte, když ji nemáte.' - George Soros, maďarsko-americký průmyslník a investor

Adam Mika - XIXOIO

Adam Mika, architekt služby a superagent XIX 0102


Každý superagent využívá své intuice k tomu, aby získal důležité informace a díky nim se posunul dál. George Soros se díky své intuici stal jedním z nejbohatších lidí na této planetě. Je veřejným tajemstvím, že při každé investici nejprve naslouchá svému tělu. Rozhoduje se výhradně intuitivně. Teprve poté, co investici učiní, ji podrobí konzervativnímu rozboru. Nejprve intuice a pak analýza. Pokud ho začne bolet v zádech, má v portfoliu chybu. Přesně před dvěma lety, tedy v březnu roku 2019, byla podobným způsobem definována chyba v bankovním segmentu. Intuice byla podrobena konzervativnímu rozboru a z analýzy byl vytvořen závěr. V závěru najdeme důležitá doporučení, která si dnes připomeneme, protože nejde o to, zda máte pravdu, nebo ne, důležité je, kolik peněz vyděláte, když pravdu máte a kolik ztratíte, když ji nemáte.

Zítřek nikdy neumírá

Abyste si mohli utvořit názor, hodí se vám data. Data jsou něco, co v XIXOIO milujeme. Na základě nich vytváříme predikce, podle kterých se sami řídíme a které čas od času také zveřejníme. Abychom taková data získali, musíme jít do detailu a proto spolupracujeme s nejlepšími superagenty v zemi.

Spolupracujeme s lidmi, kteří jsou ochotni obětovat téměř vše jen proto, aby poskytovaná služba byla co možná nejkvalitnější a informace se službou spojené byly co možná nejpřesnější. Pokaždé, když dojde k takovému intuitivnímu vhledu, zaujmeme pozice a soustředíme pozornost na jedno místo tak, abychom získali co nejvíce relevantních informací.

Přestože je tento postup v organizaci jménem XIXOIO naprostým standardem, i pro nás bylo velkým překvapením, že nás intuice přesně před dvěma lety zastavila a naši pozornost nasměrovala směrem k jednomu z největších úspěchů George Sorose a Jima Rogerse z legendárního fondu Quantum.

Lenka Melicharová - XIXOIO

Lenka Melicharová, ředitel služby a superagent XIX 0101


Oba pánové jsou známí svým kladným postojem k evolucím a revolucím. Důvod je jednoduchý. Každá změna, která souvisí s evolučním či revolučním posunem, vyvolává poptávku. Poptávka v novém prostředí znamená nový trh. Nový trh je něco, co zajímá každého úspěšného superagenta, a to zejména kvůli potenciálu a růstu.

Identifikovat nový trh v době, kdy se ještě daří starému trhu je umění. Investovat do nového trhu v době, kdy se ještě starému trhu daří, je odvaha podpořená sebevědomím. Umět využívat svou intuici a podpořit ji relevantními daty ověřenými časem je profesionální přístup a zodpovědná práce superagenta.

Přesně takto postupoval Soros s Rogersem v roce 1978, tedy v době, kdy jejich intuici zaujal růst trhu digitalizace. Svou intuici podpořili konkrétními daty a objevili nový trend. Poté investovali významnou část kapitálu fondu do tehdy ještě malých technologických firem. Fond Quantum se díky těmto investicím stal nejvýnosnějším fondem na světě.

Intuice podpořená daty

Přesně před dvěma lety se v XIXOIO stalo něco podobného. Intuice nás vedla napříč obory. Naším záměrem bylo navrhnout dokonale funkční službu, proto jsme byli nuceni získávat informace z fintech, bankovnictví a nových technologií. A přesně v momentě, kdy jsme zjistili co všechno je možné z každého oboru využít, to přišlo.

Henry Ertner - XIXOIO

Henry Ertner, ředitel diplomacie a superagent XIX 0103


Doslova nás to posadilo na židle. Měli jsme dostatek relevantních dat, dali jsme je na jedno místo a začali informace vyhodnocovat. Celý tento proces trval přesně měsíc. Bezesné noci, nové vhledy, faktické závěry. Procházeli jsme data znovu a znovu. Výsledky jsme podrobili diskuzi a nové vhledy rozšiřovali o globální pohledy.

Vše jsme zapisovali do ucelené zprávy a tu znovu a znovu podrobovali kritice. Ze zprávy vznikl závěr. Jeho zápis byl psán surově, respektive byl napsán bez jakýchkoliv společenských nebo diplomatických kliček. Jeho ultimativní predikce související s novým evolučním posunem a s ním korespondujícími dopady překvapila i nás, ostřílené superagenty.

Důležité je rozhodnout se správně

Každý superagent je v určitém momentu postaven před otázku, zdali vůbec a komu má svá zjištění sdělit. Má si je ponechat pro sebe a jednat, nebo je sdělit i ostatním, aby se mohli predikcím začít přizpůsobovat? Pokud takto kontroverzní data zveřejní, bude jim vůbec někdo věřit? A co jeho reputace a reputace organizace, které slouží?

Lenka Keehnen - XIXOIO

Lenka Keehnen, výstrojní důstojník a superagent XIX 0104


Oznámit významným bankéřům v době, kdy bankovní byznys letěl trhem jako formule 1, že se některým z nich po pár kolech možná zadře stroj, hraničilo v ten moment se společenskou a profesionální sebevraždou. I přes všechna tato markantní rizika zvítězila odvaha podpořená národní hrdostí a XIXOIO data zveřejnilo.

„Informace znamená všechno; za války jako v míru, v politice i ve finanční sféře.“
Stefan Zweig, rakouský básník a překladatel 1881 - 1942

Tento den před dvěma lety

Zkusme se nyní společně vrátit v čase a přenesme se do dnešního dne přesně před dvěma lety. Je březen roku 2019, posunuli jste se zpátky v čase, avšak vše, co se doposud stalo, máte uloženo v paměti. Sejměte na chvilku roušku z obličeje, zhluboka se nadechněte a v klidu si znovu promyslete význam této moudrosti:

„Nejde o to, zda máte pravdu, nebo ne, důležité je, kolik peněz vyděláte, když pravdu máte a kolik ztratíte, když ji nemáte.“

Pro chytrá doporučení a přesun o dva roky zpět klikněte ZDE.