Peníze: Predikce vývoje ceny Tokenu XIX na únor až květen 2021

7. 2. 2021

Tokenu XIX je přesně definované a omezené množství. Jeho výjimečnost podtrhuje fakt, že je vázán na výkon krypto-bankovního ekosystému XIXOIO, který je čtvrtým rokem vyvíjen u nás v České republice.

Vývoj ceny Tokenu XIX v roce 2021

Token XIX je vlastněn českou akciovou společností, má tříletou historii a je transparentně komunikován směrem k veřejnosti. Díky současnému celosvětovému dění sílí trend, který je spojen s digitalizací a potřebou převést hodnoty osob a firem do nesmazatelného digitálního prostředí. Růst trendu digitalizace ovlivňuje významně i cenu řešení, která tuto potřebu uspokojují.

Rostu, rosteš, rosteme

Sílící trend a rostoucí poptávka po těchto řešeních logicky vyvolává zájem nových investorů. Znát predikci vývoje tokenu se hodí, protože právě z predikce zjistíme, jak si token historicky vedl a jaké jsou předpoklady, že se mu povede i nadále. V této predikci si řekneme něco o Tokenu XIX, jeho růstu, důvodech, které jeho růst ovlivňují a ceně, která s tím vším jde logicky ruku v ruce.

Za dva roky 119 %

Kdo si na začátku roku 2019 koupil Token XIX, dnes eviduje ve svém portfoliu, a to jen za tento rok, nárůst jeho hodnoty o celých 88%. V dalším roce činil nárůst 31 %. Celkově tak svou hodnotu zvýšil o 119 % za pouhé dva roky.

Seriózně je nutno uvést, že hodnota tokenu XIX setrvale roste, a to za celou dobu od jeho vydání, tzn. od 1. 12. 2018. Prokazatelně se proto dá tvrdit, že ten, kdo si pořídil Token XIX před dvěma lety, své portfolio znásobil.

Je vhodné zodpovědně doplnit, že roky 2018, 2019 a také začátek roku 2020 se nesl ve znamení setrvalého poklesu ceny Bitcoinu. Bitcoin, ačkoliv se jedná o kryptoměnu, významně ovlivňuje celý trh s kryptoaktivy.

Přestože se mnohdy jedná o jiné komodity než kryptoměny, například o security tokeny, mnozí investoři této rozdílnosti příliš nerozumí, a proto sledují pouze trend.

2017 a růst o 1318%

Kryptoměny mohou lámat rekordy nejen v růstu svojí hodnoty, ale i v jejím poklesu. U kryptoaktiv, respektive security tokenů, mezi které patří také Token XIX, a které jsou vázány na plnění byznys plánu, tomu může být zcela jinak.

Kryptoaktivum, například zmíněný security Token XIX může růst o stovky procent ročně, a přesto ho lze vnímat jako konzervativní investici. Investici, která může být růstová a výrazně méně riziková, než je většina kryptoměn na trhu.

Jak jsme si již uvedli na začátku článku, většina investorů tomuto rozdílu nerozumí, a proto sledují pouze trend definovaný nejznámější a nejsilnější z těchto kryptoměn. Růst či pokles ceny nejsilnějšího a nejznámějšího, tedy Bitcoinu, pak přímo ovlivňuje růst či pokles cen ostatních.

Na začátku roku 2017 byla cena Bitcoinu 777 USD. Během tohoto roku rostla, až přerostla v býčí trh. Ten vyhnal jeho cenu na konci roku 2017 až na 19.497 USD. Růst Bitcoinu ovlivňoval všechna ostatní kryptoaktiva pozitivně do té doby, než začala jeho cena na začátku roku 2018 padat.

Cenový pád pokračoval systematicky tři roky, přičemž negativně ovlivnil chuť většiny investorů vkládat své úspory nejen do Bitcoinu samotného, ale také do ostatních kryptoaktiv. A právě v této chvíli to začíná být zajímavé právě ve spojení s tokenem XIX.

Pokud se jakémukoliv aktivu daří i v době, kdy je prokazatelné, že je trendem pokles segmentu, ve kterém se pohybuje, je rozumné mu věnovat pozornost a zjistit, PROČ tomu tak je.

Moudrost Jeffa Bezose

V roce 1993 na něco podobného zaměřil svou pozornost informatik z Wall Street, který pracoval v hedgeovém fondu DESCO u doktora Davida E. Shawa. DESCO byl v té době jediným fondem na Wall Street, který řídili matematici místo finančníků.

Informatik se jmenoval Bezos a všiml si zvláštní anomálie. Vysokého růstu indexace nového trhu zvaného Internet. Dal výpověď, založil Amazon a zbytek je historie. Důležitý je především fakt, který se týká býčího trhu a jeho konce spojeného s dot-com bublinou.

Konec býčího trhu v roce 2000 ponechal v troskách drtivou většinu internetových projektů. Poškodilo to i zdravé projekty a přežily ty, které měly zákazníky. Právě díky zákazníkům rostly tyto projekty dál, a to i v době, kdy jiní věřili, že Internetu nadobro odzvonilo.

Po dvaceti letech se historie opakuje a my můžeme využít prověřenou moudrost Jeffa Bezose, nyní ve spojení s blockchainem.

Po přečtení výše uvedeného nás tedy nepřekvapí, že na začátku roku 2018, tj. brzy po skončení býčího trhu, se nechalo velké množství lidí slyšet, že kryptoaktivům odzvonilo. Zlí jazykové predikovali začátek konce kryptoměn, Bitcoinu i blockchainu.

Sociální sítě, velká data, finanční, plánovací a prezentační aplikace, to všechno je pro nás dnes něčím tak přirozeným, že příliš nepřemýšlíme nad tím, co vše se odehrává na pozadí těchto zpravidla zdarma využitelných aplikacích. I když je využíváme denně, běžné predikční techniky výpočtu hodnoty jejich růstu se na nich budou používat skutečně jen velmi těžce.

Přestože tomu tak je, skutečně zodpovědně se ptejme na jednoduchou otázku: Jak je tedy možné, že predikce odhadů jejich růstu jsou tak neuvěřitelně vysoké?

Je tomu proto, že predikce se více soustředí na perspektivu výkonu výpočetního než na okamžitý výkon v podobě odhadu finančních. Mooreův zákon to dokazuje. V dnešní době se stále ještě demografická zvyklost soustřeďuje na propočet související s běžnými penězi, a to i když je tento kalkulační a procesní vzorec přežitý.

V aplikačních řešeních se běžně kalkuluje s počítačovým výkonem, přenosovou rychlostí a kapacitou dat, nebo s uživatelskými kvantifikátory měřícími růst klientského vzorku a hodnoty v souvislosti s jeho využíváním. U kryptoměn se pak hovoří o těžbě, ke které je také potřebný výkon.

Výkon klientského vzorku, který je vyjádřen růstem objemu prodeje tokenů, vytváří transparentně ověřitelná podkladová aktiva. Držitelé tokenů jsou totiž zároveň uživateli vlastního řešení.

Z propočtu hodnotícího růst výkonu se dá poměrně přesně predikovat, jak poroste hodnota tokenu. Jakmile z tohoto propočtu vyřadíme peníze, tedy to, co celý proces v podstatě komplikuje, zjistíme, že směna hodnoty za hodnotu je tím, co určuje konkrétní predikci růstu firmy v moderním, digitálním a decentralizovaném prostředí.

Může za to Uber

Posouvá se hranice mezi poskytovatelem a uživatelem služeb. Z poskytovatele (producer) a uživatele (consumer) se stává nový ekonomický typ, který nazýváme prosumer.

Prosumer je výrobcem služby a zároveň je i jejím spotřebitelem.

Pavel Kysilka, v minulosti dlouholetý generální ředitel největší komerční banky ve státě, České Spořitelny, napsal v roce 2017 o novém ekonomickém typu Prosumer na webu 6dhub.cz:

„Aplikace typu Uber nabízejí v podstatě každému, aby si na vlastní kůži vyzkoušel taxikaření, Airbnb hoteliérství. Sociální média a sdílení osobních dat umožňují zakládat pojistné kluby.

Crowdfundingové platformy umožňují stát se finančníkem. Instagram nám nabízí roli fotografa, YouTube roli scénaristy, režiséra, kameramana nebo nové celebrity – youtubera.

Už brzy nabídne technologie blockchainu možnost každému z nás dodávat energii ze solárních panelů na střeše vlastního domu do lokální sítě, směňovat jakékoliv věci, používat měnu, která není z dílny centrálních bank.

3D aplikace a tiskárny nám umožňují přenést výrobu domácích potřeb, hraček, zdravotních pomůcek, jídla, stavebnin, oblečení, náhradních dílů či dekoračních a užitkových předmětů z výrobních fabrik do obýváku – a navíc tohle všechno podle individuálních parametrů, přání a designu.

Děje se to, aniž bychom museli být zaměstnanci taxislužby, hotelu, encyklopedického týmu, školy, ateliéru, pojišťovny, banky, výrobní firmy, elektrárny…

Digitální věk nám nabízí neuvěřitelnou škálu rolí, díky kterým si můžeme všechno snadno vyzkoušet, rozvíjet se a nabízet veřejnosti své vlohy a talent.

Digitalizace do toho všeho velmi efektivně šetří čas a energii, kterou mohou miliony lidí uplatnit produktivně při tvorbě, distribuci a užívání bohatství.“

Evropská komise mává

Zejména v dnešní době, kdy je ekonomika na celém světě těžce atakována řadou omezení, přichází řeč na témata spojená s nacházením odpovědí, které souvisejí zejména s tím, co budeme dělat dál.

Obchodně-systémová politika, tak jak byla doposud provozována, dává v novém digitálním světě čím dál menší smysl, protože náklady na provoz v modelu majitel/ uživatel jsou příliš velké a výkon i transparentnost příliš malá.

Budování, provozování a udržování digitálních systémů v podobě, na jakou jsme byli dodnes zvyklí, nahrazují nová aplikačně-systémová řešení, která spoluvlastní ti, kteří je užívají, spravují i doporučují.

Adaptaci nových Prosumer aplikací do momentálně fungujícího a tradičního systémového prostředí umožňují plynule integrovat nové moduly služeb, které přímo souvisejí s digitalizací státu.

Díky provázanosti státní správy, bank a soukromého sektoru tak dochází k dokonalé systémové symbióze přesně v momentě, kdy to národy postižené pandemií skutečně potřebují.

Evropská komise plánuje nejpozději v roce 2024 celé nově vznikající krypto-technologické odvětví Prosumer aplikací zaštítit efektivním regulatorním rámcem.

Logicky dnes tedy roste poptávka po systémech, jejichž rozvoj je financován kapitálem „z lidu“. Přirozeně se pak v moderním prostředí a v nové a aktivní roli uživatelů/spolupodílníků (Prosumerů) potkává stát i jeho lidé.

BlockID je jen začátek

První produkty, které umožní osobám a firmám vstoupit do nového moderního Prosumer prostředí, jsou krátce před spuštěním a navazují na ty, které stát a banky připravili pro firmy.

Již ve druhém kvartálu tohoto roku představí XIXOIO první řadu produktů, jejichž cílem je umožnit fyzickým osobám a firmám získat v novém Prosumer prostředí vlastní, decentralizovaný, transparentní a nefalzifikovatelným ratingem ověřitelný profil.

BlockID je profil, jehož vlastnictví je suverénní, přičemž jeho správu a provoz zajišťují servis provideři. Ty si majitel profilu sám zvolí. Jedním z prvních providerů může být BankID zajišťující Prosumer profilům kontinuální rating související s ověřením pravosti majitele digitální identitou.

BlockID ve spojení s BankID má mnoho dalších výhod. Jednou z nich je například uchování historie, která v případě zrušení účtu ze strany banky (což byla v posledních letech běžná praxe) zajišťuje, že v BlockID zůstávají zachována všechna data. Transakční historii je tak možné jednoduše obnovit ihned po napojení se do jiné banky a využít tak transparentnosti ratingu, který s sebou nesou tato data do profilu BlockID.

Jde o zásadní informace, a to jak v případě osobních, tak firemních účtů. Tyto informace zvyšují důvěryhodnost a rating dané adresy/ Prosumer profilu, který je s historií účtu svázán.

Made in Czechoslovakia

Tokenu XIX je přesně definované a omezené množství. Jeho výjimečnost podtrhuje fakt, že je vázán na výkon krypto-bankovního ekosystému XIXOIO, který je čtvrtým rokem vyvíjen u nás v České republice. Token XIX je vlastněn českou akciovou společností, má tříletou historii a je transparentně komunikován veřejnosti.

Podoba tokenu XIX a obchodního modelu vychází mimo jiné z odpovědí, které XIXOIO obdrželo od České národní banky v návaznosti na podání kvalifikovaných dotazů ze dne 10. 9. 2018 a 25. 10. 2018. Kvalifikované dotazy se týkaly posouzení digitálních tokenů z pohledu právní úpravy podnikání na kapitálovém trhu a kolektivního investování.

Díky tomu, co se v dnešní době na celém světě děje, sílí trend, který je spojen s digitalizací a potřebou převést hodnoty osob a firem do nesmazatelného digitálního prostředí.

Růst trendu pak také významně ovlivňuje cenu řešení, která tuto potřebu uspokojují. Sílící trend a rostoucí poptávka po těchto řešeních tak logicky vyvolává zájem u nových investorů.

Každý držitel Tokenu XIX je spolupodílníkem krypto-bankovního ekosystému XIXOIO a participuje nejen na růstu hodnoty tokenu, ale i na rozvoji služeb poskytovaných novému a mezinárodnímu Prosumer trhu. Zároveň se stává Prosumerem, který vytváří a zároveň využívá možnosti pracovních příležitostí na novém trhu.

Cena vyroste o 50%

Do vývoje ekosystému bylo k dnešnímu dni investováno 323 MIO CZK. Jen za poslední dva měsíce vzrostl počet uživatelů ze tří set na 1689, a to bez větší komunikační podpory. Systematicky roste také průměrná cena i četnost frekvence nákupu Tokenu XIX.

V lednu se tým rozrostl o nové dodavatele i spolupracovníky, a to včetně senior directora obchodního konceptu TokenShop. Ten se zaměřuje na obchodní zástupce, z nichž aktivně vytváří Prosumery. Kooperující technologie, například BankID jsou připraveny.

Token XIX má historii, kredibilní růstovou křivku, je validován českým trhem a vystavěn na základě komunikace s lokálním regulátorem. Majitelé jsou transparentní a akciová společnost je transformována z monistické struktury na dualistickou.

Představenstvo i dozorčí rada jsou aktivní.

Uvedení prvních dvou produktů XIXOIO bylo oznámeno akcionářům a tokenholderům, a to včetně technologií, které využívají. Současně s tím byl oznámen i předpokládaný termín spuštění nových produktů na trh. Nové produkty následují trend podporovaný Evropskou komisí.

Kdo si na začátku roku 2019 koupil Token XIX, dnes eviduje ve svém portfoliu, a to jen za tento rok, nárůst jeho hodnoty o celých 88%. V dalším roce činil nárůst 31 %. Celkově tak svou hodnotu zvýšil o 119 % za pouhé dva roky.

Seriózně je nutno uvést, že hodnota tokenu XIX setrvale roste, a to za celou dobu od jeho vydání, tzn. od 1. 12. 2018. Prokazatelně se proto dá tvrdit, že ten, kdo si pořídil Token XIX před dvěma lety, své portfolio znásobil.

Tím se potvrdila rezistence ceny Tokenu XIX vůči poklesu ceny Bitcoinu, která poslední dva roky vytrvale padala.

Nutnost podporovat růst nových pracovních trhů vyzdvihuje také závěr zprávy o globálních rizicích roku 2021 Světového ekonomického fóra (World Economic Forum), který se konal před pár týdny online: „Ztráta pracovních míst, prohlubování digitální propasti, narušení sociálních interakcí a náhlé posuny na trzích mohou vést k hrozným důsledkům a ztraceným příležitostem pro velkou část světové populace,“ uvádí.

Mezinárodní organizace práce tento týden zveřejnila data, podle kterých během pandemie skončilo 255 milionů pracovních pozic na plný úvazek. Číslo je čtyřikrát vyšší než během finanční krize v letech 2008 a 2009, a to je zřejmě teprve začátek.

„Výhled pracovních míst může být stále pozitivní, pokud země investují do dovedností a vzdělávání,“ uvedl například generální tajemník Mezinárodní organizace práce Guy Ryder. „Nejde jen o výdaj, ale vlastně o investici,“ myslí si o rekvalifikačních programech výkonná ředitelka WEF Saadia Zahidi.

Ohrožená důvěra

Zdravý trh práce je důležitý nejen kvůli peněženkám domácností, firemním účtům a státním kasám. Lidé v ekonomických nesnázích mnohem častěji nevěří v systém, cítí se zrazeni establishmentem, který sám sebe nazývá spravedlivým a mnohdy tíhnou k populistickým myšlenkám a extremistickým řešením.

„Polarizace pracovní síly se nakonec stane polarizací populace. A my přejdeme ze zdravotní krize k té ekonomické a následně i k sociální krizi,“ varoval na summitu Jonas Prising, předseda představenstva a generální ředitel náborové firmy ManpowerGroup.

Protože Prosumer trh řeší rekvalifikaci pracovních míst tím, že z uživatelů systému tvoří jeho spolupodílníky, navazuje tak přímo na trend i doporučení Evropské komise, a to vše v souladu se závěry zprávy Evropského světového fóra. Vytváření pracovních míst je tak v souladu s nastupující digitalizací a příležitostí získávat vzdělání ve využívání nových moderních digitálních ekosystémů.

Nastává doba, ve které bude nutné začít intenzivně řešit fakta související se stanovením jasné vize, bude nutné deklarovat strategii a najít řešení, která tuto vizi naplní tak, aby mohly státy postižené pandemií nastartovat svůj růst.

Token XIX má historii, vizi a strategii, kterou realizuje zcela ve smyslu vyjádření Evropské komise i závěrů zprávy Světového ekonomického fóra. Predikujeme, že jakmile se trh o těchto faktech dozví, vyroste hodnota indexu tokenu XIX o 50%.

Tento růst předpokládáme již v období následujících čtyř měsíců.

Token XIX si můžete koupit ZDE.