Pošťácká pohádka se šťastným koncem

17. 5. 2021

V době převládající komunikace na dálku je spolehlivé doručování e-mailů životně důležité nejen pro XIXOIO, ale opravdu pro každý online projekt. Berte proto následující řádky nejen jako popis naší situace, ale možná i inspiraci pro vaši vlastní práci.

XIXOIO mění poskytovatele mailingových služeb

Většina poskytovatelů mailových služeb nabízí jako jednu ze základních funkcí ochranu před nevyžádanou poštou. Z vlastní praxe jsme však zjistili, že řada systémů způsobuje ztrátu mailů, které jsou označeny jako doručené, ve schránce příjemce se však neobjeví. Zmizí někde v útrobách ochranného programu.

Na základě četby klasiků víme, co všechno může nedoručený dopis způsobit. Ať už jde o vyznání lásky nebo potvrzení objednávky (což je v podstatě to samé), nedoručením se přeruší řetěz komunikace a výsledkem je chaos. Proto se správnému a včasnému doručování e-mailů dlouhodobě a intenzivně věnujeme.

Nyní navazujeme spolupráci se službou Mailkit, která rozesílání a doručování e-mailů věnuje péči, jakou si podle nás zaslouží a jakou při zajišťování služeb v principu očekáváme od všech našich dodavatelů. Tedy přístup, kdy k nabízeným službám přidávají něco navíc, co pomáhá nám i našim zákazníkům. Mailkit chápe, že odeslání a doručení mailu jsou dvě různé fáze. Proto ukázky našich mailů nejprve rozesílají k otestování domácím i zahraničním providerům e-mailových služeb (email.cz, centrum.cz, gmail.com a další) a teprve po schválení a vypnutí sérií ochranných filtrů ho rozešle přímo do Doručené pošty uživatele - nikoliv do složky Hromadné, Newsletter a podobně.

Neslibujeme vám, že tím se všechny problémy s doručováním e-mailů navždy vyřeší. Jen to, že se neustále zdokonalujeme. Že pracujeme na efektivnější a spolehlivější komunikaci s našimi klienty. Právě proto, aby ten ztracený dopis nadále existoval jen v pohádkách.


Zdroj obrázku: Shutterstock