Rozjela se veřejná nabídka tokenů INX

30. 4. 2021

Jde o významný počin mezi regulátorem (SEC), bankami, platebními koridory a blockchainem. INX je dokonce považován za 'nový Nasdaq'.

Tokeny INX

Zdroj: https://token.inx.co/

Trendy v kryptoměnách a digitalizaci určují směr celého finančního sektoru. Firma INX Limited je první společností v historii kapitálových trhů, která zahájila veřejnou nabídku regulovaných tokenů INX. Jde o významný počin v oblasti spolupráce mezi regulátorem (SEC), bankami, platebními koridory a blockchainem. INX je dokonce považován za „nový Nasdaq“ a patří do nové třídy aktiv, která umožňují významně inovovat metody získávání kapitálu a obchodování s akciemi. INX otevírá dveře obchodování s kryptoměnami institucionálním investorům v řádech bilionů dolarů, kteří dodnes stáli na vedlejší koleji a čekali, až se regulace zlomí a umožní jim ponořit se do dravých vod bitcoinu a dalších kryptoměn.

INX a jeho IPO proces je vskutku revolučním krokem, který budou jistě následovat i další noví hráči ve finančních sektoru. Doposud byl využíván postup přes ICO, tedy Initial Coin Offering, veřejný prodej digitální měny, než se dostane na burzu.

Burza INX má být spuštěna v květnu, investory čeká legální obchodování a seznam kryptoměn a bezpečnostních tokenů pro retail i instituce. Samotný token INX se začne obchodovat současně a bude jedním z prvních bezpečnostních tokenů, které budou uvedeny na trh, spolu s desítkami společností (údajně také společností z žebříčku Fortune Global 500). INX si klade za cíl stát se jakýmsi NASDAQ 2.0 světových debutujících digitálních aktiv.

INX má vybudovanou technologickou platformu pro regulované obchodování, do které investovala více než 7 milionů dolarů. Její jedinečnost spočívá v tom, že jako první na světě prošla regulační kontrolou.

Do platformy se zapojilo více než 2000 retailových investorů a více než 13000 obchodníků. INX spolupracuje na tvorbě nového trhu s nejlepšími americkými, kanadskými a japonskými bankami jako tvůrce trhu pro své tokeny INX a jakékoli další významné produkty, které budou získávat kapitál na burze INX. Tato partnerství podporují mezinárodní likviditu tokenu i bezproblémový chod do budoucna. INX již před IPO získala některé významné obchodní společnosti, které se zavázaly nastartovat směnné operace svých finančních partnerů.

INX je konkrétním příkladem, že IPO může dobře fungovat i v této oblasti kapitálových trhů a stane se prubířským kamenem pro případné následovníky, kteří se vydávají stejnou či podobně přelomovou inovativní cestou.