Tisková zpráva: XIXOIO posiluje tým.

3. 2. 2022

Miloslav Vyhnal vstupuje do dozorčí rady XIXOIO.

Miloslav Vyhnal se stal členem dozorčí rady české společnosti XIXOIO. Investiční manažer a předseda představenstva investiční skupiny Pactio se bude podílet na výběru firem vhodných pro financování skrze technologii blockchainu.

Členové dozorčí rady XIXOIO a.s. (zleva: Jiří Machalický, Dana Bérová, Miloslav Vyhnal).
Členové dozorčí rady XIXOIO a.s. (zleva: Jiří Machalický, Dana Bérová, Miloslav Vyhnal).

Miloslav Vyhnal má více než 30-ti leté zkušenosti z finančního a investičního světa. Řídil a spravoval velké investice ve strojírenství, zemědělství, cestovním ruchu, zdravotnictví nebo technologických firem. „XIXOIO přináší na český trh revoluční technologii s velkým potenciálem proměnit tradiční způsoby financování investičních projektů. Líbí se mi ambice managementu firmy. Jeho dlouhodobé vizi věřím“, uvádí Vyhnal.

V dozorčí radě XIXOIO doplní Jiřího Machalického a Danu Bérovou. „Expertíza Miloše Vyhnala je velkým přínosem pro celý projekt XIXOIO. Na spolupráci se těším, vnímám jej jako skvělou posilu do dozorčí rady speciálně pro jeho dlouholeté zkušenosti z investičního světa“, uvádí Dana Bérová.

XIXOIO je česká akciová společnost, která buduje Blockchain Bankovní Ekosystém, který nabízí alternativu tradičního financování například prostřednictvím bank nebo dluhopisů. Ekosystém XIXOIO je komplexním řešením transformace ekonomiky na tokenomiku. Má za cíl propojit to nejlepší z tradičního světa financí s nově vyvíjenými technologiemi blockchainu. Členy představenstva XIXOIO a.s. jsou pan Richard Watzke a pan Henry Ertner.

Ing. Miloslav Vyhnal
Miloslav Vyhnal má 25 let zkušeností v oblasti private equity. Do ledna 2015 byl členem představenstva ve významných českých finančních skupinách. Působil jako předseda představenstva a generální ředitel společnosti ATLANTIK finanční trhy. Ve své profesní kariéře pracoval ve vrcholných manažerských pozicích v různých společnostech. Svou pracovní kariéru začal v investiční společnosti Expandia.

Kontakt pro média:
Lenka Keehnen
tisková mluvčí XIXOIO a.s.
tiskovamluvci@xixoio.com