XIXOIO podporuje mladé umělce. Prvním je Marek Slavík, který ve svém díle zachycuje změnu paradigmatu

31. 1. 2020

Každý rok podporuje XIXOIO jednoho nadaného umělce. Ten pro naši platformu vytváří férově honorované dílo, které zohledňuje aktuální společenská témata.

Marek Slavík

Dalším vybraným umělcem je Marek Slavík. Marek, absolvent Ateliéru klasických malířských technik prof. Zdeňka Berana na Akademii výtvarných umění v Praze, vyniká precizním a přitom osobitým pojetím okolního světa. Od realistické krajinomalby a portrétu se jeho dílo posunuje k zobrazování abstraktních objektů, které představují život v širším kontextu.

Letošním tématem je samotné XIXOIO. Dílo propojí dimenzionální logo s poselstvím změny, kterou tokenizace a s ní XIXOIO přináší. Aby vynikl každý detail, bude obraz velkoformátový. „Skvělým příkladem Markovy práce je pro nás jeho obraz Technař. Technař reprezentuje anomálii, kterou Bible nezná, a proto ji proklamátoři režimu nejsou schopni identifikovat. Věřím, že stejně inspirativní bude i dílo, které díky naší spolupráci vznikne,“ řekl Richard Watzke, zakladatel a ředitel holdingu XIXOIO.

Odhalení obrazu je spojeno se společenskou vernisáží, na níž jste srdečně zváni.