XIXOIO představí ve středu 16. 2. médiím a veřejnosti první tokenizovaný projekt

10. 2. 2022
 Přehrát audiostopu

17.2. startuje v Praze Roadshow k představení tohoto projektu.

XIXOIO představí ve středu 16. 2. médiím a veřejnosti první tokenizovaný projekt

Každý člověk od narození prožívá významné životní milníky, které se ale ve zpětném pohledu zdají nevýznamné. Když se ještě jako batole naučíte chodit, je to pro vás ohromná změna. Najednou můžete začít objevovat svět kolem sebe a na celý svět shlížíte z do té doby nevídaných výšin. Když se naučíte mluvit, otevírá se před vámi do té doby nepředstavitelný svět komunikace svých myšlenek a potřeb, který jste si do té doby ani nedokázali představit. Vzpomenete si ale na tyto kdysi ohromné úspěchy nyní? Asi ne, protože je berete jako samozřejmost.

Podobné je to i s životem firem. Když Jeff Bezos prodal první tisícovku knihu přes Amazon, byla to ohromná událost, ale ve světle toho, jak gigantická korporace je Amazon dnes, se to jeví jako úplná banalita. A s XIXOIO se blížíme k jednomu takovému milníku, který je pro nás i svět extrémně významný, ale upřímně věříme, že ve světle toho, co nás čeká v dalších letech, bude působit stejně, jako ta první tisícovka knih přes Amazon.

Tím milníkem je první tokenizovaný projekt přes XIXOIO. K tomuto milníku jsme dokonce došli dříve, než jsme dle původní roadmapy plánovali, protože projekt se týká energetiky a jejího chytrého řízení, a to je bez debat jedno z nejdůležitějších témat dneška i následujících let.

Tisková konference 16.2.2022

Konkrétní parametry tokenizovaného projektu oznámí na tiskové konferenci 16. 2. 2022 od 10:30 hodin Richard Watzke, předseda představenstva XIXOIO a.s. a Radovan Vávra, předseda představenstva SimpleCell Networks a.s.

Technologický startup SimpleCell jako historicky první firma v rámci České republiky prostřednictvím tokenizace uvede na trh svůj produkt, který reaguje na aktuální energetickou krizi a s ní spojené enormní náklady na spotřebu elektrické energie. Zástupci obou firem představí jak produkt, tak i proces, kdy firma získá kapitál od investorů výměnou za emisi vlastního tokenu přes technologii blockchainu.

Pokud jste novinář a chcete se tiskové konference zúčastnit, můžete se zaregistrovat na tiskovamluvci@xixoio.com a to nejpozději 14.2.2022.

Roadshow k představení tokenizovaného projektu

Po tiskové konferenci následuje RoadShow, jejíž cílem je osvětlit veřejnosti tuto mimořádnou možnost podílet se na tokenizaci, tohoto pro českou společnost významného produktu. Tokenizace ve spojení s konkrétní potřebou tak prezentuje technologie, digitalizaci a spolupráci ve formátu spolupodílnictví veřejnosti a názorně ukazuje výhody tokenizace v praxi.

Roadshow startuje v Praze již 17.2.2022 a hned další týden jsme každý den v jiném městě.

Jednotlivými prezentacemi v různých formátech vás provedou odborníci na danou problematiku. Účastnit se bude např. Radovan Vávra, bývalý ředitel Komerční banky a dalších finančních institucí a významný investor a popularizátor investování; docent Jan Lánský, jeden z předních českých odborníků na kryptoměny a autor mnoha publikací; Dana Bérová, bývalá ministryně informatiky a přední česká odbornice na digitalizaci, manažerka a investorka; Tibor Szabo, partner technologické společnosti inQool, a.s.; a v neposlední řadě také Richard Watzke, zakladatel XIXOIO a expert na tokenizaci.

Na závěr bychom rádi připomněli novinku z počátku února 2022, kdy se novým předsedou dozorčí rady XIXOIO a.s. stal pan Miloslav Vyhnal. Pan Vyhnal má více než 30leté zkušenosti z finančního a investičního světa. Řídil a spravoval velké investice ve strojírenství, zemědělství, cestovním ruchu, zdravotnictví nebo technologických firem. Miloslav Vyhnal tak společně s Danou Bérovou a Jiřím Machalickým vytváří zkušený seniorní tým.