XIXOIO oznámilo jméno první tokenizované firmy, termín integrace interní burzy a to vše můžete nyní shlédnout on-line ze záznamu živé akce s názvem Druhá šance

8. 9. 2021

V pořadí druhé setkání s XIXOIO s podtitulem „Druhá šance“ se uskutečnilo 26. srpna opět v moderních prostorech Spojky Karlín. Účastníci se jako první dozvěděli jméno firmy, kterou bude XIXOIO na jaře příštího roku tokenizovat a dostali také malý dárek. Večerem, stejně jako na prvním setkání, provázel moderátor Filip Horký.

Richard Watzke

V úvodním vystoupení shrnul předseda představenstva a zakladatel XIXOIO a.s. Richard Watzke dosavadní vývoj XIXOIO a také oznámil první zásadní novinku. Na jaro 2022 plánuje XIXOIO spuštění sekundárního trhu pro Tokeny standardu IPCO. Bude jím vlastní burza s názvem xixfix. V současnosti probíhá výběrové řízení technického řešení, a to za pomoci konzultací se světoznámými aktéry ve světě blockchainu jako například s největší světovou burzou Binance. XIXOIO dělá vše na sto procent, proto jde opět cestou vlastního unikátního řešení. Stejně jako v případě Blockchainu Genesis, který byl také vyvinut nezávisle, nicméně se zohledněním obou základních blockchainových technologií.

Druhý blok patřil obchodnímu řediteli XIXOIO Petru Kubačkovi. Ten představil zásadní novinku, kterou je připravovaná integrace robustního CRM systému. Tento systému bude dodávat mezinárodní společnost Creatio, mezi jejíž klienty patří nadnárodní korporace jako Heinz nebo Mazda. Zároveň jsme zahájili jednání s Creatio jakožto s jedním z možných validátorů našeho unikátního Blockchainu Genesis, čímž zvýší důvěru v rámci celého blockchainu na principu Proof of Authority.

Další představenou novinkou byl unikátní vzdělávací systém pro obchodní zástupce. Ten bude mít několik stupňů, kde každý z nich bude zakončen certifikací. Účast ve vzdělávacím systému bude od spuštění celonárodní kampaně zpoplatněna, avšak každý účastník Druhé šance obdržel voucher na tříměsíční bezplatný přístup.

Petr Kubačka

Následoval blok právníka XIXOIO Petra Mücka. Ve svém vystoupení se zaměřil především na představení benefitů nové smluvní dokumentace platné od 1. 8., na komunikaci s regulátorem ČNB a v neposlední řadě na stávající legislativní návrhy na poli regulace virtuálních aktiv na evropské i národní úrovni. Evropská komise představila v říjnu minulého roku návrh nového regulatorního balíčku v oblasti virtuálních aktiv, která po schválení a implementaci v národním právním rámci de facto zařadí virtuální aktiva typu token na roveň stávajících cenných papírů. I o tom budou zástupci XIXOIO mluvit 14. 9. u příležitosti akce Kulatý stůl, kterou pořádá Česká národní banka na téma tokenizace investičních nástrojů. Zástupci XIXOIO byli na toto odborné fórum pozváni.

Petr Mück

Závěrečné slovo si vzal Richard Watzke. Ve svém druhém vystoupení se věnoval představení konkrétní společnosti, která bude na jaře příštího roku tokenizována. Touto společností je ARTSTAQ (akronym z ART of Securities Tokenization Automated Quotations), decentralizovaná burza digitálního umění na principu burzy NASDAQ. Takové řešení je jediné a první svého druhu na světě, které využívá algoritmů při obchodování a stanovování kvalitativního ratingu uměleckých děl v tradičním světě a převádí tyto hodnoty do světa Krypto Bankovního.

ARTSTAQ

Na konci setkání Richard Watzke poděkoval za nadstandardní účast a vyjádřil svou vděčnost všem, kteří se na projektu podíleli a podílejí a vzkázal: „Podílejme se na úspěchu podobně, jako to udělala Bertha Benz v roce 1888, kdy podnikla první dálkovou cestu automobilem. Tehdy nikdo nevěřil, že automobil někdy nahradí koně, ale ona se nevzdala a i díky její odvaze vznikl celý automobilový průmysl.“ Záznam z přednášky Richarda Watzke, můžete shlédnout zde: