XIXOIO zahájilo spolupráci s předními českými experty na digitalizaci

17. 9. 2021

Brněnská společnost inQool je mezi českou IT komunitou známým jménem. Specializují se na veliké zakázky pro český veřejný sektor v oblasti digitalizace státní správy a e-governmentu, aby měli občané co nejvíce možností komunikovat se státem digitálně a efektivně. A nyní budou nově spolupracovat i s námi v XIXOIO.

XIXOIO zahajuje spolupráci s InQool

Mezi jejich nejvýznamnější realizované projekty patří například www.brnoID.cz, díky němuž si mohou Brňané vyřídit mnoho záležitostí jednoduše z domova online, třeba zaplatí rezidentní parkování, odpady, koupí si šalinkartu nebo vstupenku do ZOO či do knihovny.

Mezi jejich další specializaci patří tvorba komplexních informačních systémů. Vyvinuli například systém pro Ministerstvo vnitra, který eviduje všechny archivní předměty ve správě všech akreditovaných archivů v ČR. Nebo také dodávají centrální archivní systém Univerzity Karlovy.

Zkušenosti ale mají i ze soukromého sektoru. Pro český T-Mobile a Slovak Telekom aktuálně vytváří centrální systém správy digitálních dokumentů, který jich bude spravovat více jak 1 miliardu.

My v XIXOIO plánujeme pro spolupráci využít více jak 11 let manažerských a vývojářských zkušeností inQoolu především pro zvýšení kvality dodávek v rámci software ekosystému XIXOIO, zlepšení koordinace subdodavatelů a zefektivnění výrobních procesů. Věříme také, že budeme těžit z přidané hodnoty inQoolu v oblasti technických a inženýrských kapacit.

Vítejte na palubě!

XIXOIO zahajuje spolupráci s InQool