Blockchain Genesis od XIXOIO postaven na Hyperledger Besu

24. 1. 2022

Na webu máme nové logo. Jedná se o logo Hyperledger Besu.

Již před časem byl na blogu zveřejněn článek, který informuje, že Blockchain Genesis, jež je srdcem a základním kamenem celého Blockchain Bankovního Ekosystému XIXOIO, je postaven právě na technologii Hyperledger Besu.

V kampani jsme si potvrdili, jak je důležité vidět věci v širších souvislostech a mít vše od základů v pořádku. V dnešní době, více než kdykoliv jindy, je absolutní nezbytností umět rychle reagovat a přizpůsobovat se okolnostem. A to by bez pevných základů nikdy možné nebylo.

Logo Hyperledger Besu

XIXOIO intenzivně zlepšuje, inovuje a zrychluje. Naše chyby nás motivují posouvat se dále a hledat cesty, jak naše procesy a celý systém optimalizovat. Kampaň byla velice užitečnou zkušeností, ze které každý den čerpáme.

Tímto článkem informujeme o přidání dalšího loga do sekce „Spolupracujeme“, děkujeme Daniela Barbosa, CEO Hyperledger Foundation, se kterou jsme na toto téma vedli komunikaci.

Misí Hyperledger Foundation je budování podnikových blockchainových ekosystémů prostřednictvím globální spolupráce s otevřeným zdrojovým kódem. Softwarové projekty pod jejich záštitou jsou orientovány právě na podnikové blockchainy. Projekty jsou koncipovány a vytvářeny komunitou vývojářů pro dodavatele, organizace koncových uživatelů, poskytovatele služeb, start-upy, akademiky a další. Cíl je jasný: rozsáhlé použití produktů Hyperledger Foudation k budování a nasazení blockchainových sítí nebo komerčních řešení.

Mezi členy Hyperledger Foundation patří renomované společnosti jako například Accenture, Fujitsu, Hitachi, J.P. Morgan, American Express, BOSCH, FedEx, Huawei, Lenovo, Oracle, SAP, VISA, Walmart a mnoho dalších.

Z rodiny Hyperledger Foundation se jako nejvhodnější pro realizaci Blockchain Bankovního Ekosystému jevil Hyperledger Besu, který je kompatibilní s Ethereem, podporuje vývoj, nasazení a provoz smart kontraktů a dapp (decentralizované aplikace) pomocí nástrojů jako Truffle, Remix a web3. V srpnu jsme Blockchain Genesis spustili a dnes jsou na něm zapsány Tokeny XIX s tím, že práce na dalším tokenu jiné společnosti jsou dnes v intenzivním běhu.

Rozhovor s Danielou Barbosa, která sídlí v San Franciscu, proběhl v přátelském duchu nadšenců pro technologii. Následně jsme dodali požadovaný technický whitepaper, který dokumentuje skutečné využití technologie Hyperledger Besu. Obratem jsme dostali informace o podmínkách použití loga Hyperledger Besu a dnes můžeme s radostí informovat, že na webu www.xixoio.com je logo Hyperledger Besu umístěno se souhlasem Hyperledger Foundation.

„XIXOIO je koncipováno jako mezinárodní projekt s globálním dosahem. Bylo jasným rozhodnutím od počátku XIXOIO projektu začít vše stavět v České republice. Je nutno však podotknout, že naší ambicí je, vždy byl a bude celý svět.“ komentuje současnou situaci Henry Ertner, člen představenstva XIXOIO.

Navštivte stránku Blockchainu Genesis, na které mimo jiné najdete také volně ke stažení Whitepaper Blockchainu Genesis.