Spouštíme zápis Tokenů XIX na Blockchain Genesis

4. 8. 2021

V červenci společnost XIXOIO vydala veřejný závazek, že od 1. 8. spouští první produkty a svůj slib dodržela. Od srpna byl spuštěn zápis nákupů Tokenu XIX na Blockchain Genesis, který je základním stavebním kamenem celého Krypto Bankovního Ekosystému. Právě na něm je veřejně a nesmazatelně zapsán každý nákup Tokenu XIX, který uživatelé v aplikaci Moje XIXOIO provedou.

Aby se uživatelé mohli přesvědčit, že jejich Token XIX byl transparentně a nesmazatelně zapsán na Blockchain Genesis, mohou využít tzv. Blockchain Genesis Viewer. U jednotlivých nákupních transakcí v aplikaci Moje XIXOIO naleznou tzv. hash blockchainové transakce - unikátní identifikátor reprezentující právě jeho blockchainovou transakci. Po rozkliknutí tohoto hashe se zobrazí základní informace o provedené transakci. Kdy byla provedena, jestli proběhla úspěšně, z jaké adresy na jakou adresu převod proběhl, a o kolik Tokenů XIX se jednalo.

Spolupráce nového světa blockchainu se světem tradičních financí

Záměrem XIXOIO je integrovat nové technologie do aktuálního kontextu - ať už se to týká legislativy, regulací nebo zvyklostí. Blockchain Genesis tak integruje principy „komunitního“ blockchainu Ethereum (druhý nejvyužívanější blockchain hned pod Bitcoinu) spolu s „komerční“ technologií Hyperledger od IBM, kterou využívají banky a korporace.

Pro provoz Blockchainu Genesis navíc není nutné pálit ohromné množství elektrické energie, a není tak přílišnou zátěží pro životní prostředí.

„Naším hlavním záměrem je vytvořit efektivní nástroj, který otevírá tradičním firmám cestu k novému, modernímu a perspektivnímu trhu kryptoaktiv, do kterého zároveň vnáší transparentnost a jistotu. Věříme, že blockchainové technologie jsou tou správnou cestou a připravujeme kompletní zajištěný systém světově unikátních produktů," dodává zakladatel společnosti Richard Watzke.

Bankovní identita jako způsob ověření uživatelů

Společnost XIXOIO si zakládá na přesné identifikaci svých uživatelů, aby byly splněny všechny regulace běžné v bankovním světě. Společně se spuštěním Blockchainu Genesis se uživatelé aplikace Moje XIXOIO mohou nově registrovat za pomoci služby Bankovní identity, která celý proces významně ulehčuje a zrychluje.

Tímto krokem se do Krypto Bankovního Ekosystému XIXOIO dostává bezprecedentní míra důvěry a transparentnosti.

Více o Tokenu XIX a jeho vyvoji zjistíte ZDE.