XIXOIO a VUT Brno spojují síly v oblasti bezpečnosti IT infrastruktury Blockchainu Genesis

29. 9. 2021

XIXOIO a Vysoké učení technické v Brně zahájili počátkem září spolupráci v rámci smluvního výzkumu. Výzkum se zaměří primárně na testování bezpečnosti Blockchainu Genesis a smart kontraktů.

XIXOIO a VUT Brno spojují síly Rektorát Vysokého učení technického v Brně

Vědci z VUT se ve výzkumu soustředí na klíčové zabezpečení infrastruktury blockchainu proti vnějším útokům, penetrační testování síťových služeb a na automatizované testy, které otestují správnou funkcionalitu smart kontraktů.

„Bezpečnost infrastruktury Blockchainu Genesis a správné fungování smart kontraktů je pro nás klíčové. Abychom byli schopni celou infrastrukturu dále škálovat a zajistit bezpečnost celého ekosystému, který vyvíjíme, je potřeba nezávislého výzkumu a auditu. Proto jsme navázali spolupráci také s odborníky z VUT. Výsledkem celého výzkumu bude sada reportů s praktickými doporučeními pro vylepšení ochrany a prevence proti možným útokům a audit správnosti fungování smart kontraktů.“ Adam Mika, Produktový a technický ředitel XIXOIO

Blockchain Genesis je základním stavebním kamenem celého Krypto Bankovního Ekosystému, který XIXOIO vyvíjí. Naším záměrem je integrovat nové technologie do aktuálního kontextu, ať už se to týká legislativy, regulací nebo zvyklostí. Blockchain Genesis tak integruje principy „komunitního“ blockchainu Ethereum (druhý nejvyužívanější blockchain hned pod Bitcoinu) spolu s „komerční“ technologií Hyperledger od IBM, kterou využívají banky a korporace. Blockchain Genesis funguje na protokolu Proof Of Authority, tzn. jeho kredibilita je založena na ratingu a kredibilitě tradičních autorit, které validují transakce.

Více se o Blockchainu Genesis dočtete ZDE.