Růst o 79 % a kapitál pro inovativní projekty. Přinášíme predikci pro Token XIX na Q1 2022.

1. 1. 2022
 Přehrát audiostopu

Nový rok je vždy další výzvou pro každou moderní a rozvíjející se progresivní společnost. V tomto článku si řekneme něco víc o plánech společnosti XIXOIO. Dozvíme se, na jaké produkty a služby se můžeme společně těšit a jak to celé na sebe navazuje. Současně si utvoříme jasnou představu o tom, kam kráčíme, proč se tak děje a také co, koho a v jakých profesích to ovlivní i jaké skutečné inovace nám řešení XIXOIO do našich životů přináší.

Růst o 79 % a kapitál pro inovativní projekty. Přinášíme predikci pro Token XIX na Q1 2022.

Obsah:
  1. Jak a proč rostl index Tokenu XIX doposud
  2. Co růst vyvolalo, proč, fakta a primární data
  3. Fakta, výkon a očekávání na Q1 2022 (produkty)
  4. Výkon a výsledky vs. zahraničí
  5. Zahraničí a tokenomika XIXOIO
  6. Indexační algoritmus a hodnoty jež poměřuje
  7. Kolik protivníků, tolik spojenců
  8. Tokenizované projekty a transparentní inovativní firmy
  9. Od tokenu přes primární nabídku až k sekundárnímu trhu
  10. Franšíza a výkon z distribuce know-how v dalších zemích
  11. Obchodní sítě, nový trh a výkon s potenciálem pro franšízanty
  12. Co jsme se dozvěděli, čím to podložili a jaká je tedy predikce
Hlavní je jednoduchost

V tomto článku si ukážeme, že predikce není sada nějakého zázračného věštění z křišťálové koule, nýbrž závěr vycházející z prosté tokenomiky, která se počítá ze suchých dat a přesně deklarovaných proměnných velmi podobně, jako se tomu děje u predikcí konstruovaných z dat v prostředí tradičních firem. Fakta podložená trendem.

Protože

My v XIXOIO věříme, že lidé mají mít právo si v dnešní digitální době jednoduše nakoupit výkon podniků, jejichž produkty či služby využívají či potřebují. Týká se to nejen energií jako je plyn, elektřina nebo bateriová uložiště. Týká se to také paliv, potravin, jakéhokoliv spotřebního materiálu či zboží nebo také surovin a služeb.

My v XIXOIO věříme, že firmy mají mít právo, aby si uživatelé moderních systémů, v dnešní digitální době, předplatili jejich produkty či služby formou digitálních tokenů jednoduše tak, aby získaly nové klienty a zákazníky. Firmy mají mít právo uvést na trh digitální tokeny svých projektů tak, aby byly lehce dostupné také běžným lidem.

My v XIXOIO věříme, že obchodníci mají mít právo obchodovat, v dnešní digitální době, s progresivními produkty či službami moderních firem, prostřednictvím digitálních tokenů vázaných k jejich budoucímu výkonu. Věříme, že obchod s digitálními tokeny je moderním trhem budoucnosti, na kterém budou čeští obchodníci první.

My v XIXOIO věříme, že digitální svoboda znamená umožnit lidem získávat, spravovat a udržovat si kontrolu nad svým majetkem on-line tak, aby s ním mohli nakládat a provádět transakce bezpečně a s důvěrou. Věříme, že Česká republika může být lídrem moderního trhu digitálních IPCO tokenů, který nastartuje růst naší země.

Tatínek pracuje pro XIXOIO, protože věří v mou budoucnost.

1) Jak a proč rostl index Tokenu XIX doposud

Index Tokenu XIX je jednoduchou matematickou matricí, která v konečném součtu všech vydaných tokenů udává celkovou nákladovou cenu výstavby Blockchain Bankovního Ekosystému. Pro úplnost jen doplníme, že ekosystém je stavěn, protože takové řešení, jež by mohly bezpečně využívat firmy, banky, obchodníci i klienti, na světě prozatím neexistuje.

Token Sale byl oficiálně spuštěn na First Crypto Banking Conference in The World, kterou XIXOIO pořádalo ve Slovanském domě ve dnech 29. - 30. listopadu 2018. Konference byla mezinárodní a byly na ni pozvány bankovní a krypto-technologické špičky z celého světa i České republiky. Záznamy vybraných přednášek jsou ZDE: https://www.bacca.io/konference/.

Celkový náklad výstavby byl kalkulován byznys plánem na 250 milionů EUR. Pro porovnání sloužily, mimo jiné, byznys plány podobných projektů, například bankera.com. Bankera realizuje výstavbu v obdobném rozsahu. Nejedná se tedy o žádnou raketovou vědu, nýbrž o sadu proměnných, jež se v závislosti na sobě přímo ovlivňují a v čase rostou či klesají.

Token XIX byl uveden na trh 1.12.2018 v indexu 0.0527 EUR, a to přesně den po skončení zmíněné konference. Uvedení Tokenu XIX na trh bylo prezentováno na konferenci jak zástupcům lokálního regulátora, významných bank, tak i dalším účastníkům trhu. Současně s uvedením Tokenu XIX na trh byl spuštěn také vývoj prvních aplikačních řešení.

Financováno z vlastních zdrojů

Prodat něco, co se jmenuje „Token XIX“ v roce 2018 na volném trhu, bylo možná podobné, jako prodávat datový „hosting“ běžným lidem na začátku devadesátek. V té době znali slovo „internet“ jen technologičtí nadšenci. I přesto se hned první měsíc po uvedení nového produktu na trh zobchodovaly tokeny za nižší desítky milionů korun. A tím to také skončilo.

Proto bylo nutné, aby akcionáři XIXOIO výstavbu financovali dále ze svých zdrojů. V průběhu výstavby se pak začaly zřetelně ukazovat chyby. Když totiž stavíte něco, co ještě na světě nikdo neudělal, logicky to děláte blbě. A tak se to také dělo i nám. Každý kvartál, měsíc, týden a den plný chyb vás však po určité době začnou dostávat na tu správnou kolej.

Nejdůležitější je know-how

Čím déle to děláte, tím blíže jste k řešení. Čím blíže jste k řešení, tím více si uvědomujete, kolik chyb jste na cestě k němu udělali. Pokud jsou tyto chyby systémové, máte dvě možnosti. Systém rekonstruovat nebo jej začít programovat znovu. První varianta je alibistická, protože to přeci stálo tolik peněz. Druhá je logická, protože tak je to správně.

Rozhodli jsme se pro druhou variantu. A to, co jsme naprogramovali, jsme smazali. A poté ještě dvakrát. Ano, skutečně je to tak a jsme hrdí na to, že jsme tak učinili. V průběhu výstavby jsme totiž nejprve zjistili, jak na sebe jednotlivé moduly správně vázat a jaké produkty a v jaké úrovni detailu vytvářet jako první. To zjistíte jedině tak, že pochopíte demografii.

Investment Allocation

Aby to celé fungovalo, musely systémy navazovat na demografické zvyklosti nás běžných lidí, firem, obchodníků a trhů. Poté, co jsme vytvořili parametry pro tokenomiku, přišla na řadu školení a obchodníci. Na ně musely navázat aplikace obchodníky podporující a to tak, jak jsou obchodní sítě zvyklé fungovat. Následoval blockchain, identity a další modulové produkty.

2) Co růst vyvolalo, proč, fakta a primární data

První dva roky rostla hodnota indexu Tokenu XIX podobně, jako roste u golfisty handicap, když poctivě trénuje, ale nechodí na turnaje. Jeho výkon roste, nicméně není „trhem“ autorizován. Jakmile však golfista přijde na první turnaj, zpravidla jej ve své kategorii vyhraje. Sníží se mu handicap a může se také stát, že se rovnou nominuje do vyšší kategorie.

V tokenomice je, na rozdíl od toho golfového, index vidět i když „nehrajete“. Index tokenu nemusí být spojen s burzou, protože je v účetnictví. Pokud je výkonem účetnictví výstavba, tak hodnota indexu roste i přesto, že se tokeny neprodávají tak, jak očekáváte. Pokud výstavbu neufinancujete z prodeje tokenu (vlastního majetku), musí financovat sami akcionáři.

Tento drobný, ale zásadní rozdíl nám mimo jiné také zcela názorně ukazuje rozdíl mezi povinnostmi akcionářů a tokenholderů. Z historie růstu indexu Tokenu XIX je tak zcela patrné, že přestože se prodeje Tokenu XIX od plánu zásadně lišily, index rostl úměrně plnění souvisejících s toky, které do projektu proudily z peněženek akcionářů.

Mezi primární data však lze s hrdostí zařadit zásadní průlom, kterým bylo vytvoření unikátní obchodní aplikace. Aplikace, která umí pracovat s tradičními obchodníky. Aplikace zaznamenává transakce na Blockchain Genesis a umí obchodovat jak s klasickými akciemi, digitálními tokeny, tak stable coiny, jež využívá pro započítávání transakcí uvnitř ekosystému.

3) Fakta, výkon a očekávání Q1 2022 (produkty)

Faktem tedy zůstává, že XIXOIO již dnes umí bezpečně směňovat digitální tokeny firem či projektů za tradiční Fiat měny a jejich alternativy prostřednictvím tradičních obchodníků. Přímo tak navazuje na demografickou zvyklost a podporuje růst moderních sítí, které budou nuceny na nový trend spojený s digitálními tokeny reagovat. Výkon obchodních sítí poroste.

XIXOIO následně prošlo národní kampaní s cílem získat pozornost a reakci trhu, protože ti, co jsou „ne“- připraveni, budou nuceni reagovat. Získalo tak cenná data z primárních zdrojů. Tato data v obecné sestavě XIXOIO zveřejnilo. Více najdete v článku ZDE: https://www.xixoio.com/blog/kampan-skoncila-zajimaji-vas-vysledky-zde-jsou-fakta-i-primarni-data/.

Jakmile byl potvrzen „zadržený“ výkon trhem (nepřipravené obchodních sítě, legislativní i regulatorní deficit, mediální šum), zvýšila se, také díky negativní reakci zmíněné části trhu, pozornost směrem ke XIXOIO. Zájem vzdělanější části trhu dnes přivádí do XIXOIO moderní firmy, projekty a nové partnery. Vzrostla známost brandu i odvětví, jež reprezentuje.

Krátce po skončení kampaně XIXOIO zveřejnilo produktovou mapu. Více najdete v článku ZDE: https://www.xixoio.com/blog/je-to-tady-xixoio-prichazi-s-roadmapou-svych-produktu-na-rok-2022/. Negativní reakce trhu nyní může pokračovat a udržovat tak „mediální napětí“ kolem produktů. Suchým faktem však zůstává, že první modul v produktovém detailu obchodní aplikace již funkční je a vykazuje transparentně deklarované výsledky.

Od bráchy vím, že to poroste jako XIXOIO

Doplněním o další produkty tak XIXOIO jen zvyšuje bezpečnost, kredibilitu a s akvizicí nových projektů a partnerů také reputaci. Ze zpětné vazby od obchodních sítí, zástupců jejich compliance a některých šéfů získalo XIXOIO cenné poznatky, které byly okamžitě zařazeny „do výroby“. Mimo produktovou mapu se tak můžeme těšit například na investiční dotazník, jež je v případě integrace do decentralizovaných identit BlockID světovým unikátem.

Jedním z důvodů, proč byl holding XIXOIO otevřen v Británii je skutečnost, že je tam dobré právo. Právo, které chrání zájmy majitelů. XIXOIO jako řádný hospodář počítalo s variantou, že nový směr podnikání může ve své první fázi narazit na odpor. Pouze lokálně nastavená struktura by mohla v takovém případě společnost vážně poškodit.

Nejen z tohoto důvodu holding ve Velké Británii nikdy neodprodal, ani jinak za úplatu nepřenechal české akciové společnosti svá práva týkající se brandu, domén, ochranných známek a know-how. Výkon je tak stále kontrolován, a nyní také dále distribuován, do dalších zemí. V Q1 2022 proto očekáváme řádné plnění stanovené roadmapy a dodávání produktů.

4) Výkon a výsledky vs. zahraničí

Zatímco lokální česká scéna je v případě moderních digitálních finančních produktů, služeb a obchodováním s nimi zcela v plenkách, v zahraničí je tomu jinak. Evropa hraje v mnoha ohledech světový prim. Týká se to jak technologických řešení, spolupráce tradičního segmentu vs. moderního krypto-technologického, tak legislativy i regulatoriky.

Přesto se však i zde lze setkat s názorem, že tradiční forma obchodování s tokeny je něco, co do „krypta“ nepatří. XIXOIO však staví na primárních datech a demografii. Proto je výkon, a to bez ohledu na názory, domněnky či předsudky, zaměřený na zvyklosti. Lichtenštejnsko, například, má již druhým rokem svůj Blockchain Act, jehož český překlad zajistilo XIXOIO a naleznete jej ZDE: https://www.bacca.io/cesky-preklad-zakona-o-tokenech-a-duveryhodnych-technologiich/.

Německá vláda pod vedením Olafa Scholze veřejně podporuje řešení, která se zaměřují na využití blockchainu, decentralizovaných technologií, a to zdaleka nejen v oblasti dnes populárních kryptoměn. Zaměřují se na modernizaci celého hospodářství, přičemž nechtějí čekat na kroky Bruselu, nýbrž aktivně pomáhají domácím i zahraničním firmám.

Litva, Kypr či Estonsko jsou v digitalizaci taktéž daleko. Firmy, jako Revolut či Bankera, snad není nutné nikomu příliš představovat. Přesto je vhodné sledovat jejich vývoj. Revolut musel pod bankovní licence a Bankera, přestože má ve svém sloganu „new era“, je nucena činit totéž. Zkrátka demografie je demografie a můžeme na ni mít tolik názorů, kolik je lidí.

Projdeme-li si zahraniční trhy podrobněji, tak zjistíme, že efektivní nástroje pro tokenizaci aktiv jsou celosvětově zcela na začátku. Důvodem jsou fakta, jež v primárních výsledcích přinesla národní kampaň realizovaná v České republice. Současná komplexita trhů s sebou přináší teritoriální obsazenost a s ní související obranu. Tradiční hráči si hájí „svá“ pole.

Čím komplikovanější mají struktury, tím více musí bojovat o přežití, a to bez ohledu na to, jak tučné roky mají za sebou. Právě zde vzniká mimořádná příležitost pro struktury, které jsou flexibilnější a připravené inovovat. Vždy se na trhu najdou firmy, které chtějí být na místě těch, jež jsou nuceny dnes své pozice obhajovat. Právě těmto firmám, obchodníkům a státům se hodí moderní nástroje, které jim tuto příležitost technologicky podpoří.

Budu obchodník s IPCO tokenama. Jako můj děda.

5) Zahraničí a tokenomika XIXOIO

Zásadní rozdělování domněnek a mediálních senzací od relevantních fakt a dat je podstatou každého byznysu. Zkrátka, chceme-li byznys, tak je nutné číst mezi řádky. V tokenomice je tak nutné číst podobně jako v klasické bilanci. První fakta se týkají odhadovaných nákladů na výstavbu technologického řešení. Druhá fakta se týkají odhadovaných výnosů a třetí porovnání s tím, co jsou ochotny trhy za tato fakta skutečně měnit.

Směnou v tomto případě nejsou myšleny jen peníze, protože jejich význam je ve světě dat čím dál menší. Trhy zde nejsou myšleny jen trhy evropské, protože deficit řešení související s uspokojováním tokenizačních služeb je celosvětový. Výnosy zde nejsou myšleny jen finanční, protože podíly firem jsou významným a stabilním akcelerátorem výkonu.

Všeobecně lze tedy parametrizovat zkušenosti v kryptu a ty porovnat regionálně. Regiony je dále možné členit na pásma, která jsou pod stejnou regulací. Pokud tyto proměnné poctivě vyhodnotíme, dospějeme k výsledku, že standardizované principy tokenomiky na nových trzích prostě chybí. Jediné, co zde rozhoduje je nabídka a poptávka na burzách. A to je málo.

XIXOIO proto tokenomiku počítá na základě vcelku jednoduchých, nicméně srozumitelně porovnatelných, kritérií. Kritéria se vytváří z oblastí, které chápe běžná demografie a jsou vyjádřitelná číselně. Čísla se zanáší do matrice, jež je základem pro stanovení indexové řady. Indexová řada pak zohledňuje jak předpokládané náklady, tak výnosy i tržní potenciál.

6) Indexační algoritmus a hodnoty jež poměřuje

Indexační algoritmus tak musí zohledňovat celou řadu proměnných, jež se v závislostech na vývoji projektů mění. Výsledkem musí být jedno jediné číslo, aby bylo možné přizpůsobit se demografii burz, a přesto vnášet do metrik pravidla. Pro základní pochopení kombinatoriky lze uvést základních pět proměnných, ze kterých je tento princip jednoduše pochopitelný.

Index ovlivňují základní proměnné, mezi které patří: kapitál na vstupu (prodej), kapitál na výstupu (náklady), plnění milníků (realizace), trh (porovnání), kurzovní rozdíly (USD/CZK). Aby bylo možné algoritmus a s ním související proměnné prezentovat technologicky, muselo XIXOIO vytvořit standard. IPCO Standard je technologická definice ICO/IPO/TOKEN/GEN.

Hodnoty tak nepoměřuje pouze burza či názory rating providerů či médií, nýbrž primární data související s fakty a čísly. Zjednodušeně řečeno: pokud neproudí do projektu kapitál z tokenomiky, ale přesto projekt realizuje výstavbu a získává uživatele, musí hodnota indexu růst, protože to znamená, že rozvoj je financován z jiných zdrojů, například akcionářských.

Naopak může index tokenu růst rychleji, protože externí kapitál „šetří“ tokeny, které jsou určeny k financování projektu a vytváří rezervní majetek připravený ke směně. Může také dojít ke „spálení“ tokenů, čímž se posílí hodnota těch, které v majetku zůstanou. Podobný růst může být také v opačné variantě, kdy jsou prodeje silné a výstavba stojí a kapitál se nespotřebovává.

Rodiče mi říjakí Bločeknka, protože jsem pravdomluvná.

7) Kolik protivníků, tolik spojenců

Kolik protivníků, tolik spojenců (kteří rádi porostou tam, kde jiní vidí jen rizika). Kooperace, Czech-made, národní hrdost a dělení se o podíly i výnosy jsou základem národní tokenomiky. Každá inovace měla, má a bude mít také v budoucnosti své příznivce i odpůrce. Pokaždé když někdo nový vstoupí na trh, bude atakován těmi, kteří své pozice ze své podstaty obhajují. Na této úrovni je možné pouze bojovat nebo se zaměřit na spojence.

Spojenectví vytváří komunitní energii, která roste souvisle s přijímáním inovací na nových trzích. Komunity jsou daleko méně náchylné na mediální tlaky a jsou proto také logicky významným akcelerátorem změn. Podíl, výnos či peníze jsou esenciálním vyjádřením důvěry a jejich energie je výrazně vyšší než síla struktur podporovaná mediálním tlakem.

Pokud je daný tlak výrazně koncentrován do některého z regionu či pásma, přičemž trend je celosvětový, bude struktura, jež je obhajovaná pouze silou či médii, do trendu tak jako tak postupně formována. V případě, že inovační signál nepřijme včas, podlehne taková struktura inovační energii, a to bez ohledu na to, o jak velkou či významnou strukturu se jedná.

Tokenholder v komunitě spojenců je naopak vždy chráněn jménem majitele projektu či jeho brandem a to bez ohledu na zákony či jejich omezení. Ego komunity je tak vždy obráceno směrem dovnitř, protože se jednotlivci spolupodílejí na výsledku. XIXOIO je komunita a jako komunita také funguje. Komunita odjakživa fungovala nad běžnými pozemskými zákony a přebírala závazky jednotlivců se záměrem podpořit celek. Stačí mít základní zkušenosti v tomto tématu nebo se zeptat těch, kteří tak fungují, například Vietnamců nebo Ukrajinců.

8) Tokenizované projekty a transparentní inovativní firmy

XIXOIO prošlo kampaní a těm, co jdou po povrchu, se může zdát, že narazilo. Nicméně ti, co mají na krku hlavu nejen proto, aby tam nebyla jen strohá díra, ví, že je to pouze první polovina druhé třetiny. Kampaň pouze otestovala, co se stane, když se s takto komplexním systémem, jakým je XIXOIO, vstoupí na jasně ohraničený a strukturálně segmentovaný trh.

Růst se má postupně, a přestože má pro podporu globálního růstu XIXOIO svou základnu právě v Británii (a také z důvodu ochrany), zvolilo pro start právě Českou republiku. Malý trh, který je strukturovaný, konzistentní v mediálním šumu a s liberálně konzervativním bankovnictvím, jež má drtivou většinu majitelů v zahraničí, je ideální pro sběr dat.

Mimořádně sourodá až „stádoidní“ společnost téměř bez vlastní schopnosti se samostatně rozhodovat, centrálně řízena a kontrolována „zvenku“. Nejprve bylo nutno vyčkat reakce místního trhu a následně zjistit, zdali ji lze, a za jak dlouho, zvrátit (zajímavé bude měřit za jak dlouho lze názor „davu“ změnit z negativního na pozitivní.)

Zkrátka, za jak dlouho dokážeme vlnu odporu změnit na vlnu souhlasu. Následně bude nutné do hry postavit nové figury, aby to vypadalo, že se něco změnilo. Hlavním pokračovatelem je kapitál, tedy skutečnost, že je možné progresivním a moderním společnostem přivést zdroje, tedy uživatele a peníze. Progresivní a moderní společnosti vždy vlastní chytří lidé.

Právě oni jsou hybateli změny, a to nikoliv tím, že jsou z principu chytří, nýbrž tím, že vybočují, jsou mentálně dále a tím jsou mimo dav i jeho parametry související s kapitálem či jeho růstem. Pro tyto lidi je mediální šum přirozeným prostředím, protože vědí, že média fungují na zcela jiných principech než byznys (přestože jedno druhé může ovlivnit).

Konstruktivní a progresivní věci vznikají vždy na základě promyšlené úvahy či jako realizace evolučního pokračování, anebo jako promyšlený koncept. Krypto je staré mnoho desítek let. Pokud budeme uvažovat v tomto rozměru, tak jako první bychom v případě ohrožení původních struktur nepoužili restrikce, nýbrž trh samotný a prověřili jej kampaní.

Kampaň vyvolá reakci trhu a ta odhalí co, komu, na čem a kde vadí. Zjistí se tak reakce těch nejhlučnějších. Druhá strana (ti ostatní) vyčkávají a jsou zticha. To je další etapa, protože ti, co cítí pravdu, trend a příležitost, mají motivace, protože se jim hodí kapitál, který mohou získat jen na novém trhu, a to přes moderní nástroje (standardní trh jim kapitál nedá).

Dluhopisy jsou mimo, banky opatrné, směnky, úvěry, vše se zpřísňuje a vyčkává se. Argumentuje se regulacemi a odkazuje se nikoliv na to, co můžeme získat, nýbrž na to, co je nutné ochránit, abychom neztratili. To vše v době, kdy roste inflace jako houby po dešti a hodnota úspor každým dnem zásadně klesá.

Proto nyní nastává čas na druhou vlnu a tou jsou tokenizované firmy a projekty. Nastává druhá polovina druhé třetiny. Logicky tedy míříme do druhé poloviny celého utkání starého s novým, původních struktur s energií inovace. Tokenizované firmy musí být zákonitě inovativní, protože absence kapitálu jasně ukazuje, že je tradiční struktury neumí financovat.

Růst se má postupně a v souladu s demografickou zvyklostí. Růst vždy spouštějí chytří lidé, kteří mají přesah a vidí věci, které klasické správcovské struktury jednoduše nevidí. Zde vzniká potenciál růstu a progrese, který je základem dalšího posunu celé společnosti. Čím větší a koncentrovanější je odpor na začátku, tím větší potenciál a růst lze predikovat v průběhu a na konci. Tokenizované firmy proto enormně zvýší valuaci XIXOIO na trhu.

XIXOIO žije ve dne v noci. Babička tam uklízí.

9) Od tokenu přes primární nabídku až k sekundárnímu trhu

Ukázaná platí. Aby bylo možné něco ukazovat, bylo nutné vytvořit trh pozorovatelů. Senzace, negace a potenciální možnost ztráty způsobené médii podporujícími strach, je ideální esencí centralizované pozornosti. Invazivní vstup na trh prostřednictvím reklamních médií tak pochopitelně, a v prvé řadě, vyvolá zájem médií. Je-li podpořen strukturálně, trh řekne NE.

Jakákoliv nová věc bude pak následně znovu a znovu penetrována, protože jakmile síla řekne NE, bude připravena dokázat, že tento verdikt byl od začátku správný. Jak jsme si však řekli na začátku, byznys a média mají jiné parametry úspěchu. V médiích je to senzace a názory, zatímco v byznyse jsou to fakta a čísla. Za 4 roky výzkumu již XIXOIO ví, jak a kde čísla získat.

Vytvořit technologický fundament, který dokáže regulovat token tak, aby byla tokenomika projektů kontrolovaná a kontrolovatelná, znamenalo investovat do výzkumu velké množství času. Jedna věc je totiž vyemitovat jakési digitální aktivum do jakéhosi blockchainu a druhá je mít nad těmito toky a konstrukty zcela reálnou kontrolu. Kontrolu, protože bez ní to nejde.

Pokud přebírá kdokoliv za kohokoliv jakékoliv závazky, znamená to, že přebírá zodpovědnost. Zodpovědnost bez kontroly je málo představitelná utopie. V určité velikosti je to již hmatatelné. Například nejvýznamnější burza Binance, již veřejně hovoří o centralizaci a standardních nástrojích kontroly. Nicméně, aby to fungovalo, musí se jít ještě dál do detailu.

Aby to fungovalo, musí se nastavit pravidla, která se přímo do tokenomiky integrují. Nejedná se „jen“ o regulaci legislativní, nýbrž také o regulaci technologickou. Znamená to logickou i motivační vyváženost systémů, které trhy regulují, ale také technologickou definici standardů, které trhy přímo vytvářejí. Zkrátka, digitální token musí být formátem i obsahem.

Standardizovat technologicky formát i obsah pak znamená vytvořit normu, která jedno i druhé definuje. XIXOIO proto vytvořilo obsahové rámce, jež definovalo modulárně. Moduly pak reprezentují produkty, které jsou dle míry detailu postupně přidávány tak, aby přirozeně motivovaly trh k postupné edukaci a získávání kompetence přecházející v dotazy.

Aby si uživatel vytvořil vlastní decentralizovanou peněženku, tak k tomu potřebuje motivaci. Motivace něco získat, například výnos, kontrolu či více bezpečnosti, je nízká. Strach je mnohem efektivnějším nástrojem, a proto jsou v tomto ohledu média nyní pro XIXOIO mimořádně výhodná. Strach něco ztratit je v české společnosti daleko vyšší než zisk.

Právě tato anomálie nyní vede enormní množství lidí do decentralizovaného světa. Současně s tímto světem lidé začínají objevovat nové možnosti a s novými možnostmi také jejich přirozená rizika. Vykrytí těchto rizik pak přináší na trh právě XIXOIO tím, že definuje prostředí, moduly, produkty, procesy i normy, jež tato rizika významně snižují.

Právě z tohoto důvodu XIXOIO využívá funkční aplikace, jako je například peněženka od Evernym. XIXOIO je pouhým integrátorem, který kapitál směňuje za hotové produkty či služby, které dle výsledků svého výzkumu vzájemně propojuje a se kterými se dělí jak o poplatky, tak o výnosy a podíly. XIXOIO je pro-kooperativní a sloužící všem.

Decentralizovaná identita je „nabíjena“ identitami centralizovanými. A rozhodně se zde nebavíme jen o BankID, protože to je zcela na začátku a teprve „se hledá“. Centralizovaných identit je obrovské množství a entit jich využívajících taktéž. Mnohé již mají kredibilitu, historii, klienty i vysokou míru reputace v digitálním prostředí za sebou.

XIXOIO ukáže během následujících měsíců celou produktovou analogii v reálném prostředí tím, že tokenizuje vybrané projekty firem. Od založení firemní decentralizované peněženky ověřené centrálními autoritami (identitami), přes decentralizované privátní peněženky lidí v týmech těchto projektů, až po uvedení tokenu na primární i sekundární trh.

Základní stavebním kamenem je však mnohostranný obchodní systém, který umí vypořádávat obchodní transakce směrem k účastníkům trhu podle platných zákonů naší země. A nejen to. XIXOIO má podle zákona vyřešeny jak finanční, tak účetní i daňové náležitosti z těchto systémových operací notně vyplývajících.

Proto teprve nyní, kdy má XIXOIO pozornost trhu, dává smysl s těmito produkty vyjít skutečně ven a ukázat, jak fungují. Tím, že jednotlivé produkty na sebe navazují motivačně, jsou logicky provázané a funkční, odkazuje na skutečnou připravenost ekosystému XIXOIO vytvářet kontrolované alternativy s transparentností v digitálním prostředí.

Současně je nutné opět zmínit, že podobné řešení na světě neexistuje a doposud nebylo ani v žádné podobně konzervativní zemi reálně testováno, natož pak podrobeno takto velkému respondentskému vzorku přesahujícího vzorek spotřebitelský. Tokenizace a kampaň s ní spojená tak oslovila celý trh, čímž soustředila pozornost jak na konkrétní brand, tak trh.

Ségra má Token XIX, protože věří českým firmám.

10) Franšíza a výkon z distribuce know-how v dalších zemích

Token XIX je klíč. Definici bezpečnostního tokenu si lze jednoduše dohledat na wikipedii, například ZDE: https://cs.wikipedia.org/wiki/Bezpečnostn%C3%AD_token Jednoduše si to lze představit jako klíč od domu, který stavíme. Nejprve je na papíře jako projekt. Následně se musí vyběhat povolení a jakmile je máme, musíme získat kapitál. Pokud někomu svěříme klíč s tím, že mi za něj dá kapitál, tak jakmile dům postavíme, klíčem jej odemkne a dostane se dovnitř.

Lehce se tedy dá pochopit, že ten, kdo má klíč, se dostane „dovnitř“. S klíčem však mohu také distribuovat práva. Někdo má právo jen vstoupit. Jiný má právo v domě bydlet a další může mít právo s domem disponovat. Pokud mám například právo dům prodat, mohu klíč nabídnout trhu. Pokud je o klíč/ dům zájem, získávám podíl ve formě výnosu.

Token XIX je přesně takto jednoduše stavěn. Co však vypadá jednoduché, to většinou není lehké, ani snadné, vytvořit. Právě z tohoto důvodu lze napříč světovým trhem pozorovat různé snahy o regulaci tohoto procesu s minimálními výsledky. XIXOIO vytvořilo základy moderního mnohostranného digitálního obchodního systému, který umí tyto klíče vytvářet, nabízet trhu, spravovat, skladovat a bezpečně s nimi nakládat. XIXOIO má know-how.

Know-how, které lze dále distribuovat napříč světem tam, kde je o něj zájem. Toto řešení vytvořili Češi. Ano, toto řešení právě z tohoto důvodu jako první XIXOIO prezentuje právě českému trhu. Negativní reakce trhu je přirozená. Spíše by bylo divné, kdyby tradiční struktury něco takto inovativního, co je na první pohled může ohrozit, jednoduše přijaly.

Nejprve odmítání, poté tolerance a nakonec oslava

Odmítání je přirozená reakce každého z nás na něco nového. Je to zcela v souladu s tím, jak fungujeme jako živé bytosti. Cokoliv nového vyvolává strach a negace, protože se jedná o výstup z komfortní zóny toho, co známe. Na druhou stranu pro ty, kteří se neustále posouvají dál, je něco takového přirozenou součástí dne. Právě ti nyní přicházejí, protože chtějí růst.

Franšíza je jednoduchý koncept šíření fungujícího systému nebo jeho částí. XIXOIO již nyní podniká kroky související s růstem do dalších zemí. Držitelé Tokenu XIX jsou spolupodílníky, kteří participují také na franšízovém konceptu, jež se jmenuje TOKENSHOP. Výkon Tokenu XIX tak ovlivňují jak poplatky, tak podíly i výsledky šíření know-how do dalších zemích.

Výkon Tokenu XIX nyní v prvé řadě ovlivní první tokenizované projekty progresivních firem, které budou tokenizovány prostřednictvím XIXOIO nebo získají díky franšízovému konceptu licence a budou trh sami tokenizovat. Tento skutečný AHA moment vede k pochopení, že XIXOIO je pouhým agregátorem změn a integrátor řešení, které může využívat kdokoliv.

Strejda napsal knížku o tokenizaci, tak to chci umět.

11) Obchodní sítě, nový trh a výkon s potenciálem pro franšízanty

My v XIXOIO věříme, že Česká republika je zemí, kde digitalizace je tématem, které nám pomůže vyrůst napříč Evropou. Tokenizace je samostatnou kategorií, která reprezentuje nezměrný potenciál napříč tímto digitálním územím, které nemá hranic. Současně však vnímáme, že v tomto prostoru bez hranic je nutné nastavit jasná pravidla.

Dodržování pravidel je jedna věc a druhá je jejich integrace do technologických procesů, postupů a produktů, které bez jejich dodržování fungují jen částečně či přestávají fungovat zcela. Bez spolupráce s tradičními autoritami a běžným světem tak jak jej známe by celé toto snažení postrádalo širší smysl. Výhodu, kterou nyní naše země má, je nutné vytěžit.

Nové trhy jsou přímo před námi a otevírají cestu výkonu, který se hodí proto, aby se nastartovala nová ekonomika moderní doby, tokenomika. Tokenomika je něco, co důvěrně znají banky, protože s tokeny pracují jejich systémy dlouhodobě. Tyto systémy je však nutné jinak poskládat, aby dokázaly aktivně reagovat na nové a moderní trhy.

Přesně v tomto duchu hovoří také poslední výsledky poradenské skupiny Gartners. Jejich závěry jednoznačně deklarují, že moderní systémy se musí poskládat znovu, protože se nedají ty staré upgradovat. Více o tématu ZDE: https://www.techrepublic.com/resource-library/downloads/gartner-s-top-tech-predictions-for-2021-free-pdf/

Jedním z hlavních faktorů demografické zkušenosti a zvyklosti zákazníka v tradičním světě je komunikace s odborníky. V případě poradenství zasahující do oblasti hodnot a financí se jedná o obchodní i poradenské sítě. Právě pro ně je emise moderních produktů a jejich distribuce směrem na trh významným momentem souvisejícím s inovativním růstem.

Hlavním důvodem je znalost procesů, metodik a všech dalších ochranných faktorů snižujících rizika spojená s distribucí digitálních tokenů směrem k novým uživatelům. V případě digitálních IPCO tokenů, které podléhají technologickým standardům a normám, se tato rizika významně snižují. Aby však takové řešení mohlo být dále rozvíjeno, je nutná součinnost.

Nové trhy tak znamenají, a to zejména pro obchodníky, mimořádnou příležitost. XIXOIO na ni reaguje faktem, že všichni franšízanti budou získávat podporu pro rozvoj svých systémů v rámci master licencí tak, aby mohli na nových trzích efektivně, bezpečně a v souladu se všemi souvisejícími náležitostmi přirozeně i výkonnostně růst.

Faktem, že to jde, jsou výsledky. Čísla a jasně prokazatelní uživatelé, které XIXOIO získalo na trhu i přesto, že se část tradičních struktur zásadně ohradila a použila sílu proto, aby činnost související s touto inovací omezila. Dlužno je připomenout, že v tomto čase se v Německu politické špičky předhánějí v podporování právě podobných projektů, jako je XIXOIO.

12) Co jsme se dozvěděli, čím to podložili a jaká je tedy predikce

V této predikci jsme si názorně prezentovali celosvětový trend související s digitalizací. Digitalizací, která přináší možnosti související s decentralizovaným světem. Světem, který však tím, jak se zvětšuje, zjišťuje, že některé věci je zkrátka nutné mít pod kontrolou. Kontrola si vždy vyžaduje jistou míru centralizace, protože s ní souvisí odpovědnost.

Zákony, pravidla, metodiky, procesy, normy a regulace. To vše jsou nástroje, které nám pomáhají, pokud jejich míra ještě nepřerostla nezdravou hranici komplexity k tomu, abychom mohli dobře žít. A život je vždy reprezentován bytostí, která svým konáním a jednáním ve světě vytváří hodnoty. Hodnoty společensky prospěšné je moudré podporovat.

Za společností XIXOIO a jeho dlouholetým vývojem stojí velké množství lidí. Za dobu 4 let byly kompletně vyměněny celé týmy a třikrát také celý systém zcela přeprogramován. To svědčí výhradně o tom, že veškerá pozornost je soustředěna k dosažení cíle. Pokud nebyl v konkrétní etapě cíl dosažen, došlo k obměně části nebo celého exekutivního týmu.

Díky těmto zkušenostem má XIXOIO výsledky související s praktickým propojením nástrojů tradičního světa a světa fintech, jež je primárně zaměřen na využití spojené s inovací, jež přinášejí blockchain technologie. Jelikož XIXOIO je centralistická organizace, funguje podle zákonů tradičního světa. Přebrala tak zodpovědnost a šla s „kůží“ na trh jako první.

Hype Cycle

Na začátku prodeje Tokenu XIX byli nejvýznamnější zástupci prestižních obchodních sítí. Lidé s vysokoškolskými tituly a MBA. I přestože jsme se v určité fázi museli rozloučit, tak také díky jejich práci lze dnes skutečně zodpovědně říci, že XIXOIO má řešení, které umí obchodovat s digitálními tokeny. Každému, kdo kdy v XIXOIO pracoval patří velké díky.

Aby XIXOIO naučilo trh s digitálními tokeny pracovat, obchodovala nejprve své kmenové akcie a k nim dávala tokeny zdarma. Využívala k tomu funkce Airdrop, více ZDE: https://en.wikipedia.org/wiki/Airdrop_(cryptocurrency). Tímto způsobem získávalo XIXOIO důležitá primární data z trhu a na základě nich výsledné matrice i systémy upravovala tak, aby odpovídaly tradičním podmínkám, jež znají běžní lidé.

Index Tokenu XIX tak rostl v přímé závislosti na faktorech, které jsme si v tomto článku také osvětlili. V souladu s fundamentálními základy XIXOIO současně při vývoji připravovalo také celonárodní kampaň, kterou pustilo do éteru na podzim roku 2021. Cílem bylo získat další primární data, na jejichž základě nyní dochází k dalšímu vylepšení.

Neustálé sledování trendu v zahraničí, a to včetně projektů, které jsou vyvíjeny napříč světem, dokazuje, že tendence jsou růstové, přičemž okupují již také mainstream. Digitální tokeny jsou aktivum, o které má tradiční segment trhu enormní zájem. XIXOIO muselo během celé doby vývoje sledovat demografii a motivace, které napříč systémem uživatele povedou.

Vývoj indexačního algoritmu neustále pokračuje v závislosti na prohlubování zkušeností, které v tokenizaci získáváme. Poté, co jsme získali primární data díky kampani, jsme uveřejnili produktovou mapu. Všechny produkty jsou ve formátu MVP. Nyní, v roce 2022, tak dochází již k poslední fázi druhé třetiny, kterou je tokenizace prvních firem.

V tomto článku jsme si také řekli, že mezi tokenizované firmy mohou být zařazeny jen takové, které sledují trend, sledují růst a rozumí, že rizika jsou součástí každé inovace a s ním související možnosti získat významný podíl na nových trzích. Možná tak nebude ani velkým překvapením, že takové firmy vlastní či spoluvlastní pouze lidé, kterých přesah jim umožňuje tyto a podobné příležitosti vidět dříve než jiným.

Řekli jsme si zde také, že rizika jsou v XIXOIO vykryta i díky franšízovým konceptům, které rozdělují systém a know-how mezi matku sídlící ve Velké Británii a dceru v České republice. Názorně jsme si ukázali, jak jsou franšízové koncepty namyšleny a že jsou dostupné každému kdo má zájem tokenizovat aktiva jiných firem.

V závěru jsme si řekli něco o tom, jak to funguje ve světě a také se dozvěděli, že například Německo dnes zažívá opravdový boom související s digitalizací a blockchainem. Víme tedy také, že politici se předhánějí v tom, který lokální projekt podpoří. Protože XIXOIO je projekt s enormním globálním přesahem a současně přináší možnost růstu svému národu, tak uvidíme, zdali podobné tendence ucítíme i u nás.

Predikce tak vychází z primárních dat. V lednu poroste hodnota Tokenu XIX ještě velmi opatrně, protože teprve nyní dochází k uzavírání LOI s tokenizovanými firmami. Současně byl představen MVP koncept sociální sítě pracující s decentralizovanými profily peněženek BlockID: www.xixout.com, MVP decentralizované peněženky: www.blockid.cz a „most“ sloužící k přenosu centralizované digitální identity BankID do decentralizované peněženky BlockID: https://bankid.bridge.blockid.cz.

Tyto tři produkty tak již nastiňují tématické řešení regulace související s kontrolou, kterou musí mít nad riziky vyvážené především banky. V únoru však podle našeho názoru dojde k významnému růstu, protože již budou známy tokenizované firmy, přičemž jejich reputace výrazně pomůže k tomu, aby trh získal další „AHA“ momenty.

Momenty, které jednoznačně ukáží, že moduly definované produktovou linii XIXOIO na sebe navazují, jsou kooperativní, přičemž kapitál získaný tokenizací XIXOIO slouží primárně k tomu, aby za něj byly nakupovány produkty a služby významných technologický i dalších společností na trhu. Ideálně společností českých.

Tak, jak budou jednotlivé produkty uváděny na trh a trh bude více a více chápat jejich logickou a systematickou návaznost, současně s tím budou zástupci tokenizovaných firem více „vtaženy“ do problematiky, tak naroste důvěra v projekt a s tím i prodeje. Prodeje však v této predikci nezohledňujeme. Základem je produktové plnění a uvádění technologických MVP na trh se současnou deklarací toho, jak to funguje. Prostě ukázaná platí.

V lednu tak predikujeme růst Tokenu XIX řádově o nízké jednotky procent. V únoru to však již budou jednotky desítek a v březnu již střední jednotky desítek procent. Do konce dubna roku 2022 tak predikujeme, že hodnota Tokenu XIX vzroste minimálně o 79%.

Děkujeme za pozornost a radostný rok Dva.

Vaše XIXOIO

a Richard Watzke.